Skip to main content

Activitats paral·leles FITAG 2024

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ TANCAT

Totes les activitats paral·leles, menys La Prèvia i FITAG Nits, requereixen inscripció prèvia, ja que tenen un aforament limitat.
Totes són gratuïtes, a excepció del tast de vins, el qual es poden comprar les entrades a través del web mateix.

Del 27 al 31 d’agost

FITAG nits

Pati de la Casa de Cultura
HORARI: a partir de les 23.59 h
PREU: Gratuït

El FITAG Nits és un espai dins del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) on, després de la programació principal, artistes de Girona i d’arreu del món presenten petits esqueixos teatrals o artístics. Aquest esdeveniment permet mostrar talents i creativitat en un ambient informal i proper, oferint al públic una experiència teatral diversa i enriquidora.

Del 28 al 31 d’agost

La prèvia

Plaça de l’Hospital
HORARI: De 19 a 21 h
PREU: Gratuït

A la Prèvia, els amants del teatre i del FITAG poden compartir l’emoció que se sent abans que pugi el teló i els actors surtin a escena. Un espai amb música, zones de descans i barra, en què els espectadors poden fer el toc, conversar tranquil·lament i connectar amb altres espectadors, compartint l’entusiasme i les expectatives sobre les actuacions que els esperen.

Dimecres 28 d’agost

Expressió corporal

A càrrec de l’ERAM

Casa de Cultura de Girona
HORARI: D’11 a 13 h

Aforament: 12 persones

El seminari està dirigit a persones interessades en la dansa, el circ o el teatre físic. La formadora serà Melina Pereyra, professora de l’Escola Universitària de les Arts (ERAM).

Durant la pràctica, la formadora ha trobat moltes tècniques capaces de captar la seva atenció per la importància que donen al vincle de l’intèrpret amb les seves sensacions.

Proposa alliberar al cos de certa linealitat que li ve donada per les raons lògiques que justifiquen els seus moviments. Apel·la al fet que el concepte no guanyi la sensació, que el cos percebi la seva pròpia poètica.

Proporcionarà eines per accedir a les dinàmiques fisicoperceptives que esdevenen aquí i ara, i per expressar-les, deixant de banda els discursos unívocs i generant pregnància (‘tendència d’una estructura perceptiva a prevaler sobre una altra’) a la carn i als ulls de qui les executa i de qui les mira.

Contingut:
– Treball sobre la presència i la consciència
– Direccions, dinàmiques i estats
– Qualitats físiques i textuals
– Associació de qualitats a caràcters

Taller de cos

A càrrec del Galliner

Casa de Cultura de Girona
HORARI: De 15 a 17 h

Aforament: 12 persones

Formació de cos única i immersiva, dirigida a potenciar les habilitats corporals dels participants, als quals s’ofereixen eines pràctiques per millorar l’expressivitat física i la presència escènica.

Dijous 29 d’agost 

Taller ball de bastons

A càrrec del Foment

Plaça de la Diputació
HORARI: D’11 h a 12.30 h

Aforament: 24 persones

El ball de bastons és una dansa col·lectiva que es balla arreu del món i que té molta tradició al nostre país. En aquest taller es donaran a conèixer els orígens del ball de bastons i els llocs on es balla.

Els professors de l’Escola d’El Foment ensenyaran les picades bàsiques que componen la majoria de danses i algunes figures més tècniques amb la finalitat de passar una estona agradable fent activitat física i coneixent, alhora, la cultura popular.

Divendres 30 d’agost

Taller de danses tradicionals

A càrrec del Foment

Plaça Diputació
HORARI: D’11 h a 12.30 h

Aforament: 20 persones

En aquest taller es farà un tast de balls i danses de grup i de parella del repertori popular i tradicional català i dels grups de música de ball de plaça.

Els professors de l’Escola d’El Foment descobriran algunes danses que omplen les places de la geografia catalana i el calendari festiu, tot contextualitzant-les i engrescant la gent perquè visiti els pobles i ciutats de Catalunya on tenen lloc.

Contes del territori: Catalunya a cada copa

A càrrec de Carla Gordillo, sommelier

La Carbonera
HORA: 18 h

Entrades exhaurides

Entrades exhaurides
Experiència de tast de vins que permetrà descobrir els vins de cellers del nostre país a través d’històries fascinants.

Els participants descobriran, guiats per la sommelier Carla Gordillo, què ens fa destacar com a destinació vinícola, i l’experiència sensorial es completarà amb un tast de formatges i embotits locals.

El tast anirà acompanyat d’una breu interpretació de la companyia ucraïnesa que inaugura el FITAG amb la seva obra The Viy.

Dissabte 31 d’agost

Taller d’interpretació davant la càmera

A càrrec de Cora Rosell

Refugi antiaeri
HORARI: D’11 h a 13.30 h

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ TANCAT

Aforament: 10 persones

Aquest taller facilitarà als participants el primer contacte amb el món de les arts visuals.

Es tracta d’una formació bàsica en què es proporcionaran les eines necessàries per arribar a treballar «aquí i ara», com exigeix l’audiovisual, seguint les seves tècniques. Es podrà veure com «amb poc es pot arribar a tant»: aquesta és la màgia de la càmera.

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de