Skip to main content

Casa de nines

Tequatre

Dissabte 31 d’agost de 2024
Pati de la Casa de Cultura, 22.30 h

Lloc d’origen: Figueres (Catalunya)
Idioma: català
Durada: 100 minuts
Gènere: drama
Preu: 3 €

Casa de nines és una de les principals obres escrites per Henrik Ibsen i va ser la primera obra del dramaturg noruec representada en català. L’autor va posar el feminisme en escena l’any 1879 per mostrar una realitat que encara no existia.

L’obra és un drama contemporani on la moral i els costums establerts s’enfronten a l’egocentrisme dels personatges. La protagonista, Nora, una dona bella, individualista i molt mimada, acaba reconeixent la falsedat de tot allò que l’envolta i actuant en conseqüència.

Tequatre

El mes d’octubre de 2006 Tequatre va aparèixer per primera vegada als escenaris teatrals. Des d’aleshores, la companyia ha tingut l’oportunitat de viatjar pels Països Catalans i l’estranger amb els seus espectacles: Retalls, La moda que incomoda, El compta comtes, La història del cavaller Torbat, Una mà de llegendes, La llegenda del Bruel, Les desventures d’en Pepet, Ai las! On són les velles moles, La llegenda de la comtessa de Quermançó, Antígona a Nova York, Figuretes de vidre, Metro (coproducció), Un marit ideal, El bruel de Carles Fages de Climent, Vols jugar…, Ens ha caigut la sogra, Cortal Marí, Textos de l’Any Joan Perucho, Theresienstadt (espectacle col·lectiu), No hi ha lladre que per bé no vingui, Lectura de textos de Joan Margarit, La gran nit, Victòria, Lectura de textos de Joan Fuster, (in)ToleRàncies, Allò que hem deixat enrere! (coproducció), Lectura de textos de Josep Vallverdú, Stereo Estrip i Casa de nines (estrenada el 23 de març de 2024 a La Cate de Figueres).

Més informació

ENTRADES

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de