Skip to main content

Gli altri

QU.EM. Quintelemento

Divendres 30 d’agost de 2024
La Mercè, 19.30 h

Lloc d’origen: Cremona (Itàlia)
Idioma: italià (subtitulat en català)
Durada: 70 minuts
Gènere: videoteatre
Preu: 3 €

Aquest drama vol ser una invitació per reflexionar sobre la persistència de les ideologies i dels prejudicis racistes, xenòfobs i de les múltiples formes d’intolerància i violència.

La trama es desenvolupa a partir de la història exemplar d’un home i una dona que es veuen portats sobtadament cap a un huracà de bogeria i persecució pel sol fet de ser anomenats «els altres». Ells no en tenen cap culpa, no han comès cap crim, però algú ha decidit que no són dignes de poder viure les seves vides lliurement perquè són considerats diferents dels estàndards dominants.

Els dos protagonistes es debaten contínuament entre el penediment per la vida perduda i la tràgica realitat del present, en una esgotadora alternança de resignació i rebel·lia. És com si estiguessin atrapats en una bombolla temporal en què la visió de les coses està distorsionada.

QU.EM. Quintelemento

La companyia teatral QU.EM. Quintelemento és una associació italiana sense ànim de lucre creada l’any 2010. La seva característica principal és la unió entre el llenguatge teatral i les tècniques cinematogràfiques, que es plasmen en el videoteatre, amb més de cinc-centes produccions. També treballa en altres àmbits: curtmetratges, xarxes socials, esdeveniments artístics culturals i socials.

La seva seu es troba al Centre Cultural Next, on es fan tallers, trobades i representacions teatrals i vídeos teatrals. Aquesta seu és reconeguda oficialment com la seu itinerant de la Fundació Barba-Varley, presidida per Eugenio Barba, fundador d’Odin Teatret.

Des del 2019, el soci Paolo Ascangni és president de la UILT, la federació italiana de teatre amateur, amb vuit-centes companyies associades i quinze mil socis, i col·labora amb el Consell del CIFTA, el comitè de les federacions de tradició neollatina.

Més informació

ENTRADES

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de